سرفیس پرو ایکس کامپیوتری است که مایکروسافت هفت سال برای ساخت آن تلاش کرده است. این کامپیوتر دستگاهی است که مایکروسافت امید دارد بتواند بستری برای ویندوز 10 آینده باشد. زیباست، تبلتی هیبریدی است که عالی ساخته شده است و از هر کامپیوتری که در سال گذشته به بازار آمده، بهتر و بهتر و بهتر است.
«بهتر از آنچه که انتظار میرفت»، برای این شاهکار کافی نیست.
تنها دلیل ساخت سرفیس پرو ایکس وجود بستری است برای اینکه نشان بدهد عملکرد ویندوز روی پردازنده ARM چگونه است، به ویژه پردازندههایی که محصول مشترک مایکروسافت و کوآلکام هستند. اگر میخواهید در این تجربه بینظیر و بزرگ شرکت کنید، هزینه آن در پایینترین حد، با مشخصات سختافزاری پایه و یک کیبورد، چیزی حدود 1139 دلار خواهد بود. البته مدلی که ما در این نقد و بررسی از آن استفاده کردیم 1769 دلار قیمت دارد.
بر خلاف تلاشهای قبلی مایکروسافت روی پردازندههای ARM، ویندوز روی سرفیس پرو ایکس کاملا خوب عمل میکند، اما مثل تلاشهای قبلی، مایکروسافت به اندازه کافی تلاش نکرده است تا این کامپیوتر را به وسیلهای رامشده و الهامبخش برای کاربران تبدیل کند.
این کامپیوتر برای دنیایی ساخته شده است که وجود خارجی ندارد و یادم نمیآید به جمله قبل «هنوز» اضافه کرده باشم. بله، منظورم دقیقا این است که این کامپیوتر برای دنیایی ساخته شده است که شاید هیچوقت وجود خارجی پیدا نکند.

MICROSOFT SURFACE PRO X
مزایا | معایب |
طراحی زیبا | مشکلات سازگاری با برنامههای مختلف |
قلم Stylus جدید | قیمت بالا |
صفحهنمایش خوب | کند بودن نسبت به قیمت |
باتری نه چندان تاثیرگذار |
بعد از چهار سال طراحی تکراری برای سرفیس پرو، مایکروسافت بالاخره طراحی سرفیس پرو ایکس را بهروزرسانی کرد. از نظر ابعاد تقریبا هماندازه تبلتهای سرفیس پرو سالهای گذشته است، فقط کمی پهنتر و باریکتر شده است. مایکروسافت رنگ این کامپیوتر جدید را هم تغییر داده است و سرفیس پرو ایکس با رنگ آلومینیوم آندایزشده مشکی به بازار عرضه شده است که وقتی برای اولین بار آن را میبینید، هوش از سرتان میپرد. اما همانطور که تجربه آن را در سرفیس لپتاپ مشکی هم داشتیم، بدنه تبلت جدید اثرانگشت زیادی به خودش جذب میکند که پاک کردن آن هم کار خیلی راحتی نیست.
مهمترین تغییری که مایکروسافت در فرمول قدیمی سرفیس اعمال کرده است، کاهش حاشیه صفحهنمایش است و این مسئله را میتوانید در حاشیههای چپ و راست به وضوح ببینید. این تغییر باعث شده است سرفیس صفحهنمایش لمسی 13اینچی داشته باشد اما در بدنهای جا خوش کند که برای نمایشگر 12.3اینچی طراحی شده است.
صفحهنمایش PixelSense کیفیت بسیار خوبی دارد. رزولوشن 1920×2800 پیکسلی آن حاکی از آن است که نسبت تصویر 3:2 مایکروسافت که روی بسیاری از دیوایسهای آن وجود دارد، همچنان باقی است. صفحهنمایش مایکروسافت سرفیس پرو ایکس روشنترین صفحهنمایش موجود نیست و در بالاترین حد به 450 نیت میرسد.
سرفیس پرو ایکس با سرفیس پرو 7 تفاوتهایی دارد. پرو ایکس باریکتر و سبکتر است و فن ندارد (در واقع به آن نیازی ندارد). دکمههای پاور و تنظیم صدا به طرفین تبلت منتقل شدهاند و تصدیقی بر این موضوع است که عده زیادی از کاربران با کار کردن در حالت عمودی (Portrait) سرفیس پرو احساس راحتی نمیکردند. درگاه microSD حذف شده است، اما میتوانید با باز کردن درب کوچکی که زیر درب اصلی سرفیس قرار گرفته به درگاه سیمکارت و SSD قابل تعویض دسترسی داشته باشید (البته ابعاد حافظه SSD کمی غیرطبیعی است).
جک هدفون هم از این دستگاه حذف شده است، اما عملکرد بلوتوث با هدفونهای بیسیم به طرز خوشایندی خوب است. حتی میتوانید به راحتی ایرپادتان را به آن وصل کنید. مایکروسافت در سرفیس پرو ایکس دو پورت USB-C و یک پورت Surface Connector تعبیه کرده است و به جز این موارد، هیچ درگاه یا پورت دیگری روی لبههای این دستگاه دیده نمیشود. از اینکه مایکروسافت بالاخره از درگاههای USB-C استفاده کرده است، بسیار خوشحالیم. البته این را هم میدانیم که عده زیادی ممکن است از نبود درگاه USB-A ناراحت شوند و خوشبختانه من یکی از آنها نیستم. میتوانید از هر دو پورت USB-C برای شارژ سرفیس استفاده کنید، اطلاعات را انتقال بدهید یا آن را به یک نمایشگر خارجی متصل کنید، اما درست مثل سرفیس پرو 7 و سرفیس لپتاپ، سرفیس پرو ایکس از Thunderbolt 3 برای افزایش سرعت پشتیبانی نمیکند.
دو گزینه برای کیبورد این دستگاه در اختیار شما قرار دارد که برای خرید هر کدام از آنها باید علاوه بر قیمت پایه سرفیس، مبلغی اضافه هم پرداخت کنید (که این مسئله واقعا آزاردهنده است و کسی نیست که نخواهد یک کیبورد بخرد). کیبورد سنتی سرفیس با قیمت 139.99 دلار موجود است، که ما آن را تست نکردیم. اما کیبورد مشهور «Signature Keyboard» که با قلم جدید سرفیس پرو ایکس، یعنی Slim Surface Pen به فروش میرسد، چیزی حدود 279 دلار قیمت دارد.
طراحی صفحهکلید «Signature Keyboard» هوشمندانه است، چون زبانهای که به صورت آهنربایی به صفحهنمایش متصل میشود، حالا شیار باریکی برای قرارگیری قلم جدید Slim مایکروسافت روی آن تعبیه شده است. تمام طراحی و پیادهسازی این کامپیوتر و قطعات جانبی آن واقعا هوشمندانه است، قلم استایلس به طور آهنربایی به جایگاهش متصل میشود و به سرعت شروع به شارژ شدن میکند. این طراحی هوشمندانه، یا بهتر بگوییم، فوق هوشمندانه است؛ چرا که با این طراحی، قلم همیشه با شارژ کامل همراهتان خواهد بود و به جای آن دیگر لازم نیست چند دقیقه کیفتان یا پشت میزتان را بگردید تا آن را پیدا کنید (که البته امیدواریم آن را پیدا کنید و گم نشده باشد!)
علاوه بر هزینه اضافه، باید درباره تمام این هوشمندیها تحقیق و بررسی صورت بگیرد و ویژگیهای کیبورد جدید سبک سنگین شود. وقتی کیبورد را در حالت لپتاپ قرار بدهیم و با آن کار کنیم، کمی بیشتر از کیبورد قدیمی تکان و لرزش دارد. همچنین لمس کردن یا حتی دیدن بعضی گزینهها در تسکبار پایین صفحهنمایش با توجه به نحوه نشستن شما سخت میشود. این نقد و بررسیها درباره قلم و طراحی کیبورد برای کسانی که حتما باید قلم داشته باشند مهم است و برای عده زیادی قلم، جایگاه و کارکرد، اهمیت بیشتری دارد.
باید اعتراف کنم که یکی از کاربران و طرفداران قلم Stylus نیستم، اما تولید جدید مایکروسافت با نام Slim Pen و قیمت 145 دلار (که در جعبه کالا هم موجود نیست) زیباست و باکیفیت به نظر میرسد. البته اگر چند ساعت به طور مداوم با آن کار کنید، دستتان را خسته میکند، چرا که مثل نامی که به آن دادند، «باریک» (Slim) است. اما تمام کاراییها و ویژگیهای قلم قدیمی مایکروسافت را دارد: از شدت فشار و زاویه پشتیبانی میکند، دو دکمه دارد و همچنین به شما این امکان را میدهد تا آن را بچرخانید و از سر آن به عنوان پاککن استفاده کنید.
اساسا، مایکروسافت با طراحیها و فرمولهای قدیمی و سنتی کار خودش را خراب نمیکند که به نظر من تصمیم خوب و درستی هم هست. لبهها کمی نرمتر و گردتر از قبل شدهاند، اما لولاها هنوز مثل قبل محکم هستند و در هر زوایهای که میخواهید آن را قرار بدهید، مشکلی نخواهد داشت و محکم و بدون لرزش در جای خود میماند. دو بلندگو روی لبه جلویی سرفیس پرو ایکس وجود دارد که در واقع جلوی نمایشگر قرار میگیرند و صدای بسیار بلندی تولید میکنند که از صدای لپتاپهای معمولی بسیار بلندتر و بهتر است.
در واقع، فرمول قدیمی سرفیس اصلاح و بازبینی شده است. واقعا فکر میکنم این کامپیوتر بهترین و زیباترین دستگاهی است که طی سال گذشته به بازار عرضه شده است و به فروش میرسد. حتی فکر میکنیم سرفیس پرو ایکس از آیپد پرو هم زیباتر و جذابتر است. آیپد پرویی که صفحهنمایش بینظیری دارد اما طراحی آن یک طراحی صنعتی و بیروح است. در مقایسه با سرفیس پرو 7، سرفیس پرو ایکس بسیار بسیار زیباتر و بهتر است.
طراحی سرفیس پرو 7، چهار سال عمر دارد و بنابراین سرفیس پرو ایکس همان تغییر و طراحی مجدد است که همه ما منتظر آن بودیم. اما طراحی مجدد با چیز دیگری همراه است: پردازنده جدید ARM و تمام سازشهایی که به دنبال دارد.

قبلا کامپیوترهای ویندوزی با پردازندههای ARM را دیدهایم، اما سرفیس پرو ایکس کمی متفاوت است. تمام تلاشی که مایکروسافت کرده تا ویندوز روی پردازندههای ARM به خوبی اجرا شود، کاملا برای من معنیدار است. اگرچه پردازندههای ARM هنوز هم نمیتوانند سرعتهای بالا مثل تراشه اینتل را داشته باشد، اما اینتل را از نظر عمر باتری و سازگاری LTE پشت سر گذاشته است. صادقانه بگوییم، پیشرفتها و نوآوریهای بسیار بیشتری در سمت ARM اتفاق میفتد.
غالبا، پردازندههای ARM در تلفنها و تبلتها استفاده میشوند. در کامپیوترهای ویندوزی، تا به امروز نسبتا ضعیف عمل کردهاند. بنابراین مایکروسافت پردازندهای با کوآلکام ایجاد کرد تا عملکرد گرافیکی را بالاتر از Qualcomm 8cx بهبود ببخشد. نسخه مایکروسافت این تراشه SQ1 نام دارد و روی هم رفته بهتر از انتظار من عمل میکند.

نه این که انتظارات من بسیار زیاد باشد، اما لپتاپهای دیگری که با پردازنده ARM کار میکردند، بسیار کند بودهاند. اما عملکرد هسته ویندوز 10 برای من خوب است. در ضمن، این نسخه کامل ویندوز 10 است، نسخههای RT یا S نیست. در بالاترین حد کاری، من چندین برنامه از جمله دو مرورگر مختلف با حدودا ده تب در هر کدام را باز کرده بودم و هیچچیز باعث نشد سرعت پردازندهها کاهش پیدا کند.
هنوز هم گاهی کندیهای گاه و بیگاه و گیجکننده وجود دارد، به خصوص وقتی تبلت از حالت خواب (sleep) به حالت آماده به کار تغییر میکند. به طور کلی، من به آنچه که میتواند یا نمیتواند این کامپیوتر را از پای دربیاورد حس خاصی ندارم، با یک تراشه اینتل، میدانم انتظار چه چیزی را داشته باشم.
اما سریع نیست، مطمئنا آنقدر سریع نیست که همقیمت دستگاهی با تراشه اینتل باشد. هنوز مشکل اصلی با تراشه ARM از کندی خود ویندوز ناشی نمیشود، بلکه در بسیاری از برنامهها هم وجود دارد.
باید توضیح مختصری درباره این موضوع بدهم که چرا سازگاری برنامهها در سرفیس پرو ایکس یک معضل است. این حقیقت که پاراگرافهای بعدی لازم و ضروری هستند، کمی اعصاب خوردکن است.
وقتی یک توسعهدهنده یا دولوپر یک برنامه را کدنویسی میکند، نیاز به تدوین دارد و یک کد را از چند طریق بهینه میکند. یکی از این راهها این است که مطمئن شوید برنامه مورد نظر برای پردازنده درستی طراحی شده است. قبل از اینکه حتی سرفیس پرو ایکس را در نظر بگیرید، یک ماتریس چهارقسمتی وجود دارد که باید آن را یاد بگیرید. روی یک محور پردازنده 32 بیتی در مقابل 64 بیتی قرار دارد و این اعداد به کلاس پردازنده مربوط میشوند و البته فکر میکنم همه میدانیم که پردازنده 64 بیتی سریعتر است. روی یک محور دیگر، پردازنده ARM در مقابل معماری x86 قرار میگیرد که اینتل صاحب آن است.

از آنجایی که سرفیس پرو ایکس یک پردازنده 64بیتی ARM را اجرا میکند، برنامههایی که به بهترین شکل با این پردازنده اجرا میشوند، برنامههای 64بیتی ARM هستند، که تعداد زیادی از آنها بهتر از چیزی که خود مایکروسافت ساخته است، نیست. از آنجایی که ویندوز روی پردازنده ARM خیلی جدید است، میتوانیم فعلا نگرانی درباره برنامههای 32بیتی ARM را نادیده بگیریم.
با این حال، بیشتر برنامههای ویندوزی با معماری x86 تنظیم شدهاند و با این ساختار سازگاری دارند. بنابراین مایکروسافت لایهای شبیه به این ساختار را برای ویندوز ایجاد کرد تا برنامهها را اجرا کند. این لایه شبیهسازیشده قادر است برنامههای 32بیتی ویندوز را هم اجرا کند، اما نمیتواند برنامههای جدید 64بیتی را اجرا کند. خوشبختانه، بیشتر برنامههایی که احتمالا الان نگران آنها شدید، هنوز با نسخههای 32بیتی موجود هستند.
بزرگترین و مهمترین برنامه مرورگر Google Chrome است. این برنامه روی سرفیس پرو ایکس اجرا میشود، اما نمیتوانیم بگوییم عملکرد آن بسیار سریع و بدون نقص است. به نظر میرسد این نسخه روی کامپیوتر مورد نظر ما کندتر از نسخه Edge 64بیتی ARM عمل میکند و این کندی حتی روی کامپیوترهای اینتل هم صدق میکند، اما در سرفیس پرو ایکس کمی کندتر است. اما با همه اینها، این برنامه هنوز کاملا کاربردی است و میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.
در حقیقت، بیشتر برنامههایی که هر روز از آنها استفاده خواهید کرد، برنامههای 32بیتی با ساختار x86 هستند و ظاهرا همه آنها میخواهند یک قدم عقبتر از آنچه که در کامپیوترهای اینتل هستند، اجرا شوند. این مسئله شامل برنامههای آفیس تولید مایکروسافت است. همچنین شامل نسخه بتای بهروزرسانی بزرگ بعدی که برای مرورگر Edge که در ژانویه وارد بازار میشود.
برنامههای سنگین دیگر مثل فتوشاپ از نظر فنی و تکنیکی اجرا میشوند، اما ممکن است خیلی کند باشند. مایکروسافت میگوید کمپانی Adobe باید نسخه 64بیتی ARM برنامههای Creative Cloud را بسازد، اما زمانبندی مشخصی برای این اتفاق وجود ندارد.

بازی کردن (گیمینگ)، به معنای واقعی کلمه، یک بازنده است. بازی Fortnite یا بازیهای Xbox Game Pass به سادگی قابل نصب نیستند و در صورتی که توانستید Steam را نصب کنید، برای هر چیزی که توانستید از آن دانلود کنید، موفق باشید و امیدواریم بتوانید آنها را اجرا کنید. تنها بازیهایی که میتوانید روی این کامپیوتر نصب و با آنها کار کنید، بازیهای معمولی و عادی هستند که میتوانید در فروشگاه مایکروسافت آنها را پیدا کنید؛ بازیهایی مثل Angry Birds 2 که روی تمام سیستمعاملها و پلتفرمها قابل اجراست.
مشکل اصلی که درباره این کامپیوتر وجود دارد، بدتر هم میشود: برنامههای 64بیتی x86 به هیچعنوان روی سرفیس پرو ایکس اجرا نمیشوند. جمله بالا یعنی با کمال تاسف باید بگوییم بیشتر برنامههای پیشرفته ویندوزی روی این کامپیوتر کار نمیکنند. این مسئله برای من و کسانی که با برنامههای جدیدی مثل Adobe Lightroom سر و کار دارند (نسخه کلاسیک و نسخه جدید) کاملا ناامیدکننده و مایوسکننده است، چرا که این برنامه و چندین برنامه محبوب و جایگزین دیگر از توسعهدهندگان بومی فقط در نسخههای 64بیتی با ساختار x86 وجود دارد.
هر کسی یک یا دو برنامه مهم دارد که برای انجام کارهای خود به آنها نیاز دارد. با سرفیس پرو ایکس، هیچ راهی وجود ندارد که بفهمید برنامه مورد نظرتان به خوبی اجرا میشود (یا اصلا اجرا میشود) یا نه. تنها کاری که باید بکنید این است که پیش از خرید این کامپیوتر تا جایی که میتوانید تحقیق کنید. برای مثال، Dropbox فقط به عنوان یک برنامه “S-Mode” کار میکند و نمیتواند فایلهای شما را به صورت خودکار همگامسازی کند. نکته وحشتناک و فوقالعاده عجیب این است که حتی فروشگاه برنامههای مایکروسافت هم برنامههای ناسازگار را به درستی فیلتر نمیکند. میتوانید برنامهها را از فروشگاه مایکروسافت انتخاب کنید و فقط بعد از خرید است که متوجه میشوید این برنامه با سرفیس پرو ایکس شما سازگار نیست. مایکروسافت قول داده است این مشکل را حل کند، اما تا امروز، مصرفکنندگان و کاربران به حال خود رها شدند تا مشکلاتشان را حل کنند.

وقتی داشتن یک پردازنده ARM باعث بروز این همه مشکلات سازگاری میشود، چرا کسی باید کامپیوتر ویندوزی مبتنی بر ARM را انتخاب کند؟ اولین فایده و مزیت این است که این دستگاه از دستگاهی با تراشه کممصرف سری Y اینتل هم نازکتر و سبکتر است. دومین مزیت این است که یکپارچهسازی و همگامسازی آن با LTE آسانتر است. اگرچه ممکن است این مسئله خیلی بیاهمیت به نظر برسد، اما نمیتوانم به شما بگویم چندین بار شکرگزار بودم که برای اتصال به اینترنت لازم نبوده است با شبکههای استاندارد وای فای درگیر شوم تا بتوانم از اینترنت گوشی همراهم استفاده کنم.
سومین و معمولیترین دلیل برای اینکه یک کامپیوتر ویندوزی مبتنی بر ARM را انتخاب کنید، طول عمر باتری است. اگرچه باید در این قسمت گزارشهای عجیبی به شما بدهم: باتری سرفیس پرو ایکس خوب است، اما فوقالعاده نیست. دیگر کامپیوترهای مبتنی بر ARM طول عمر باتری بیش از 20 ساعت را وعده دادهاند، اما مایکروسافت قول داده است با «عملکرد معمول دستگاه» تا 13 ساعت شارژدهی داشته باشد. اما این 13 ساعت با احتساب زمانهایی بوده است که از دستگاه استفاده نمیشده یا روشنایی آن حداکثر یک سوم بوده است.
من نتوانستم 13 ساعت با این کامپیوتر کار کنم، اما هر چهار روزی که آن را تست کردم، در حدود 5 تا 6 ساعت زمان فعال و قابل استفاده داشت و در روزهای بعدی که ویندوز این دستگاه را به خوبی شناختم و البته با محدودیتهای بیشتر با این دستگاه کار کردم، زمانهای بیشتری همراه من بود و شارژدهی بیشتری داشت. با استفاده از معیارهای مایکروسافت، که شامل «ترکیبی از استفاده فعال و حالت آماده به کار مدرن» است، میتوانم با اطمینانی نسبی بگویم حدود 9 یا 10 ساعت میتوانید با این کامپیوتر کار کنید.
این میزان شارژدهی مطابق استاندارد لپتاپهای اینتل در سال 2019 نیست و ما هم قرار نیست به این محصول اتهامی وارد کنیم، اما وعده ARM این است که نیازی نیست تا اواسط بعدازظهر تبلت را دوباره شارژ کنید، ولی من کاملا مجبور شدم این کار را بکنم. به خصوص وقتی برای محصولی از کمپانی خوشنام مایکروسافت هزینه زیادی میشود، امیدوار بودم شارژدهی بیشتر از اینها باشد.
خبر خوب این است که ادعای مایکروسافت مبنی بر شارژ سریع این دستگاه کاملا صحت دارد. وقتی سرفیس پرو ایکس در حالت آماده به کار است، در نیم ساعت شارژ دستگاه از 5 درصد به 55 درصد میرسد. وقتی در حال کار با دستگاه هم آن را شارژ کنید، همین مسئله صادق است. با این حال، فقط زمانی میتوانید از قابلیت شارژ سریع بهره ببرید که از شارژر 65واتی داخل جعبه دستگاه استفاده کنید.

مایکروسافت دید واضح و روشنی از سرفیس پرو ایکس دارد. این دستگاه تبلتی باریک، سبک و بدون فن است، پردازندهای با معماری مشخص که میتواند ویندوز 10 را به رقابت با iPad Pro بطلبد و سیستمعاملی دارد که از iPadOS وسیعتر و انعطافپذیرتر است. این موارد همان چیزهایی هستند که شاید عده زیادی مثل من به دنبال آنها باشند و اینکه همه آنها واقعا وجود دارند و با سرفیس پرو ایکس معرفی شدند.
ایدههایی که وجود دارند، عالی و هیجانانگیز هستند، اما نه به اندازهای که به هر کس پیشنهاد کنم برای چنین دستگاهی تا این حد هزینه کند. برنامهها هنوز به طور کامل برای این دستگاه آماده و قابل استفاده نیستند، یا با این پردازنده سازگار نیستند و یا به حدی کند اجرا میشوند که کار نکردن با آنها بهتر است. خریدن چنین دستگاهی شرط بستن است، شرط بستن بزرگی روی اکوسیستم برنامههای ویندوزی که شاید در آینده برای اجرا و طراحی بهتر فکری کنند. در 20 سال گذشته افراد کمی این شرط را برنده شدند؛ کافی است از توسعهدهندگان ویندوزفون و برنامههای Metro، Modern، Microsoft Store و UWP بپرسید.
هیچوقت نباید گجتی بخرید و امیدوار باشید در آینده نرمافزاری برای آن وارد بازار شود یا شاید روزی برنامههای دیگر با سیستمعامل آن سازگار شوند. این قانون برای سرفیس پرو ایکس بیشتر از بقیه صادق است، چرا که برای خرید آن باید هزینه زیادی بپردازید و اگر از آن راضی نباشید یا برایتان کارایی نداشته باشد، ضرر بزرگی خواهید کرد. اگر میخواهید برای سرفیس پرو ایکس که در این نقد و بررسی درباره آن صحبت کردیم نزدیک به 1800 دلار هزینه کنید، میتوانید سرفیس پرو 7 بخرید که RAM، حافظه، کیبورد، قلم Stylus مشابه دارد و به پردازنده اینتل Core i7 مجهز است و بسیار سریعتر عمل میکند و با تمام برنامههای ویندوزی هم سازگار است.
آیا خرید دستگاهی باریکتر با LTE، صفحهنمایش بزرگتر و حس خوب اینکه در آینده زندگی میکنید، ارزش هزینهای را دارد که نتوانید از آن استفاده کنید؟ شاید برای کسانی که فقط میخواهند تبلت شیک و فوقالعاده لوکسی داشته باشند که از آن برای کار کردن با آفیس، چک کردن ایمیل و گشت و گذار در اینترنت استفاده کنند، این مبلغ و محدودیتهای موجود کوچکترین اهمیتی نداشته باشد. این دستگاه، برای یک مدیر اجرایی است، نه یک مهندس کامپیوتر و قطعا نه کامپیوتری برای بسیاری از ما که بیشتر زندگی خود را در دنیای فناوری، سرعت و پیشرفت میگذرانیم.
سرفیس پرو ایکس زیباترین و جذابترین کامپیوتری است که امسال معرفی شده است. اما ما برای ظاهر پول نمیدهیم، پول میدهیم تا بتوانیم از آن استفاده کنیم!