کمتر از سه سال از زمانی که برند OnePlus به عنوان پادزهری برای گوشیهای هوشمند پرچمدار عجیب و غریب و گرانقیمت معرفی شد میگذرد و امروزه این برند یکی از بهترین گوشیهای اندرویدی را تولید میکند. در این مقاله قرار است به نقد و بررسی وان پلاس 8 پرو بپردازیم که ویژگیها و امکانات فوقالعادهای دارد و به عنوان یکی از گوشیهای هوشمند مناسب گیمرهای اندرویدی شناخته میشود.
چیزی که امروز درباره «وان پلاس» میدانیم این است که دیگر مثل یک کودک بیادب و گستاخ نیست که بخواهد به سامسونگ و اپل لگد بزند و فرار کند. وان پلاس اکنون یک کودک محبوب و دوستداشتنی است که البته برای رسیدن به سامسونگ و اپل راه درازی در پیش دارد.
چیزی که امروز و با خواندن نقد و بررسی وان پلاس 8 پرو متوجه میشویم این است که این گوشی بهترین گوشی گیمینگ اندرویدی حال حاضر در بازار است. در ادامه با ما همراه باشید.
نقد و بررسی وان پلاس 8 پرو
طراحی و ساخت
قبلا با زبان طراحی کلی وان پلاس 8 پرو آشنا شدهایم. این گوشی بسیار خوشقیافه است و یکی از طراحیهای الهامبخش گوشیهای اندرویدی 2020 به حساب میآید.
صفحهنمایش بزرگ و بدون حاشیه با لبههای خمیده میخواهید؟ اطاعت! قاب پشت و جلوی شیشهای با فریم فلزی میخواهید؟ اطاعت! ماژول دوربین بزرگ و جذابی میخواهید که هر جا میروید نگاهها را به خود جلب کند و یک گوشی مدرن و همهفنحریف به نظر برسد؟ اطاعت!

در نقد و بررسی وان پلاس 8 پرو باید بگوییم این گوشی بزرگ است و شاید در ابتدا کار کردن با آن سخت باشد. چیزی که میخواهیم در ادامه بگوییم ممکن است غافلگیرتان کند، اما این گوشی از آیفون 11 پرو مکس که یکی از گوشیهای بزرگ است م 7 میلیمتر بزرگتر است. این ابعاد برای کسانی که عادت دارند در جلسات کاری یک دستی با گوشی بازی کنند، خبر خوشایندی نیست! با وجود ابعاد بزرگی که دارد، وزن آن 200 گرم است، پس خیلی سنگین نیست و جیبتان را پر نمیکند.
درست است که این گوشی برای حمل و نقل و کار کردن با یک دست خیلی گزینه مناسبی نیست، اما مطمئنا ابعاد وان پلاس 8 پرو برای گیمرهای موبایل، یک گزینه فوقالعاده خوشایند است. صفحهنمایش بزرگتر و باتری پرقدرتتر، چی از این بهتر؟!
صفحهنمایش و صدا
آه، صفحهنمایش وان پلاس 8 پرو یک صفحهنمایش زیباست. ابعاد عظیم 6.78 اینچی آن با نسبت تصویر 19.5:9، این گوشی را به یک گزینه فوقالعاده جذاب برای گیمرها تبدیل کرده است.
نمایشگر جسورانه AMOLED این گوشی کیفیتی سفارشی و عالی دارد، روشنایی صفحه و دقت نمایش رنگها شما را به یاد بهترین گوشیهای سامسونگ و اپل میاندازد. همچنین وضوح تصویر این نمایشگر به QHD یا همان 2K هم میرسد که از هر آیفونی شفافتر است و با سامسونگ گلکسی S20 برابری میکند.
در بررسی وان پلاس 8 پرو در قسمت نمایشگر باید این نکته را یادآور شد که نرخ بهروزرسانی تصویر در این گوشی 120 هرتز است. چنین عددی یعنی تصاویر، دو برابر روانتر و نرمتر از تلفنهای هوشمند بالارده بازار مثل آیفون 11 پرو نمایش داده میشوند. این قابلیت خیلی منحصربهفرد نیست و قبلا در سامسونگ گلکسی S20 هم به کار گرفته شده است. اما یکی از تفاوتهای عمده وان پلاس 8 پرو با سامسونگ این است که نرخ بهروزرسانی 120 هرتز را با خروجی 2K ارائه میکند، چیزی که سامسونگ حتی به آن نزدیک هم نشده است.

حالا باید بگوییم با وجود نمایشگر بزرگ با وضوح تصویر و نرخ بهروزرسانی بالا، هنگام بازی کردن باتری به سرعت خالی میشود. البته جای نگرانی نیست، چون همه بازیها برای چنین نرخ بهروزرسانی طراحی نشدهاند. اما اگر یکی از این بازیها را با بازیهای جدید مقایسه کنید، تفاوت را احساس خواهید کرد.
اگر بخواهیم در نقد و بررسی وان پلاس 8 پرو به زبان ساده صحبت کنیم، باید بگوییم صفحهنمایش این گوشی برای بازی کردن بینقص و بینظیر است. همچنین هنگام بازی کردن، ناچ یا سوراخ دوربین زیر انگشت شست دست چپ شما قرار میگیرد و مزاحم بازی کردن شما نخواهد شد. بعضی بازیها به طور خودکار تصویر را برش میدهند تا همه چیز در یک فضای مستطیلی اتفاق بیفتد.
این تجربه بصری درخشان و فوقالعاده، با صدایی بینظیر همراه شده است. اگرچه دقیقترین و عمیقترین صدایی نیست که از یک گوشی موبایل میشنوید، اما صدای استریو در حالت landscape صدایی واضح و رساست.
عملکرد سختافزاری و تجربه گیمینگ
چنین نمایشگر بزرگ، شفاف و ریسپانسیوی، به یک پردازنده قدرتمند نیاز دارد و در بررسی وان پلاس 8 پرو این اطمینان را به شما میدهیم که سختافزار و پردازنده این گوشی به درستی انتخاب شده است.
قلب تپنده وان پلاس 8 پرو، پردازنده Snapdragon 865 است که قویترین پردازنده حال حاضر در گوشیهای اندرویدی است. این پردازنده با 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5 ارائه میشود و در مقایسه با اکثر گوشیها که رم LPDDR4 دارند، مزیت دیگری دارد که باید آن را تحسین کرد.
شاید گفتن این مسئله در بررسی وان پلاس 8 پرو درست نباشد، اما این قدرت و امکانات برای بازیهای امروز مضحک و بیفایده است، چرا که هنوز بازی خاصی خلق نشده است که به چنین سختافزاری نیاز داشته باشد. این مسئله هم مثل نمایشگر 120 هرتزی است که عملا بیفایده و فقط برای پز دادن و گیکیطوری رفتار کردن است.

من هنوز معتقدم آیفونهای جدید، بهترین گوشیهای گیمینگ هستند و این واقعیت که اپ استور اپل فروشگاه بازی بهتری در مقایسه با گوگل پلی است، انکارناپذیر است. اما گاهی موردی پیش میآید که بازیهای تکنفره مثل Grimvalor و Odyssey Alto در گوشی اندرویدی مثل وان پلاس 8 پرو بهتر از گوشیهای اپل اجرا میشوند.
در بررسی وان پلاس 8 پرو متوجه شدیم یک حالت مخصوص بازی هم برای این گوشی در نظر گرفته شده است که با نام Fnatic Mode شناخته میشود و هنگام بازی کردن تمام اعلانها را مسدود میکند و مقدار قابل توجهی از قدرت باتری را به بازی اختصاص میدهد. این قابلیت مربوط به عملکرد کلی Game Space در گوشیهای وان پلاس است که به شما این امکان را میدهد نحوه عملکرد تلفن همراه خود را هنگام بازی کردن تغییر دهید.
دوربین، باتری و موارد دیگر
اگر برند وان پلاس را بشناسید، حتما میدانید که این برند هیچوقت دوربینهای فوقالعادهای به کار نبرده است. اما در بررسی وان پلاس 8 پرو فهمیدیم این روند تغییر کرده و دوربینهای واقعا خوبی برای این گوشی ساخته شده که عکسهای خوبی هم میگیرد.
با داشتن چهار دوربین، که حسگر اصلی آن 48 مگاپیکسل و با گشودگی دیافراگم f/1.8 است، در نورپردازی خوب میتوانید شاهد عکسهایی با وضوح استاندارد باشید. همچنین یک حالت شب (Night Mode) قوی هم دارید که میتوانید در نور کم، عکسهای خوبی بگیرید. نه این گوشی نه هیچ گوشی دیگری در حال حاضر نمیتواند آیفون 11 پرو یا هوآوی P40 را شکست بدهد، اما درمیدان رقابت تا حد زیادی به این گوشیها نزدیک شده است.
طول عمر باتری در وان پلاس 8 پرو واقعا خوب است و به طور کلی یک روز کامل را به راحتی دوام میآورد. با این حال اگر چند بازی با کیفیت QHD+ و نرخ بهروزرسانی 120 هرتز بازی کنید، پیش از آنکه روز به پایان برسد، دنبال یک پریز برق خواهید بود تا گوشیتان را شارژ کنید.

در بررسی وان پلاس 8 پرو و در قسمت باتری باید خبر خوشی به شما بدهیم و آن هم این که این گوشی با یک شارژر 30واتی USB-C عرضه میشود که میتواند گوشی شما را نیمساعته، 60 درصد شارژ کند.
یکی دیگر از بهترین مواردی که در بررسی وان پلاس 8 پرو با آن مواجه شدیم، رابط کاربری جذاب OxygenOS UI است که یک رابط کاربری سریع، نرم و روان است و اندروید 10 را به خوبی و بدون هیچ نقصی اجرا میکند. باید بگوییم وان پلاس 8 پرو از این نظر به راحتی با گوشیهای سامسونگ و هوآوی برابری میکند.
تا یادمان نرفته بگوییم گوشی وان پلاس 8 پرو از اتصال 5G پشتیبانی میکند و به همین دلیل باید سازندگان آن را تحسین کرد.
جمعبندی
به پایان بررسی وان پلاس 8 پرو رسیدیم. جدیدترین گوشی وان پلاس، گرانترین محصول این کمپانی و در عین حال بهترین آن هم هست. در واقع، در بسیاری موارد، سانتیمتر به سانتیمتر این گوشی را به گوشیهای سامسونگ ترجیح میدهیم و با اعتماد کامل میگوییم این گوشی یکی از بهترین گوشیهای گیمینگ 2020 تا به این لحظه است.
صفحهنمایش بزرگ با پنل AMOLED و نرخ بهروزرسانی 120 هرتز، پردازنده قدرتمند با عملکرد روان و سریع و دوربینهایی که کیفیت خوبی دارند، در کنار ویژگیهای گیمینگ این گوشی و حالت Fnatic Mode، وان پلاس 8 پرو را به یک انتخاب جذاب تبدیل خواهد کرد.
گوشی موبایل وان پلاس 8 پرو برای استفاده روزانه و گیمینگ یک گوشی بزرگ، قوی، زیبا و کارآمد است که تمام گیمرهای اندرویدیی را راضی میکند.