درایوهای یو اس بی معمولی راحت و کاربردی هستند، اما نمیتوانید با گوشی همراه از آنها استفاده کنید. مگر اینکه یک گوشی اندرویدی داشته باشید و بدانید یو اس بی OTG چیست و چه کاربردهایی دارد!
یو اس بی (OTG (On-The-Go یک مشخصه استاندارد است که به یک دستگاه امکان میدهد دادهها را از یک دستگاه USB دیگر و بدون نیاز به یک کامپیوتر یا لپتاپ بخواند. در واقع دستگاهی که یو اس بی OTG به آن وصل میشود به یک میزبان USB تبدیل میشود و این قابلیت را هر گجت یا دیوایسی ندارد. برای برقراری این اتصال به یک کابل یا کانکتور OTG نیاز خواهید داشت.
با استفاده از USB OTG میتوانید کارهای زیادی انجام دهید، برای مثال میتوانید یک فلش درایو را به تلفن خود وصل کنید یا از یک کنترلر بازیهای ویدیویی برای بازی کردن با یک گوشی اندرویدی استفاده کنید و لذت ببرید.
البته اشتباه برداشت نکنید، یو اس بی OTG فقط برای دستگاههای اندرویدی نیست. اما از آنجا که محبوبترین کاربرد آن در این دستگاههاست، ما روی گوشیها و تبلتهایی با سیستمعامل اندروید تمرکز خواهیم کرد.
سازگاری دستگاه خود با یو اس بی OTG را بررسی کنید

سادهترین راه برای اینکه بررسی کنید گوشی یا تبلت شما از یو اس بی OTG پشتیبانی میکند یا نه، بررسی جعبه یا سر زدن به وبسایت سازنده است. اگر گوشی یا تبلت شما از USB OTG پشتیبانی کند، روی جعبه، لوگوی بالا را مشاهده خواهید کرد یا در قسمت توضیحات محصول، سازگاری با USB OTG ذکر شده است.
یک راه ساده دیگر استفاده از برنامه USB OTG Checker است. چندین برنامه رایگان در گوگل پلی وجود دارند که میتوانید آنها را دانلود کنید و به محض باز کردن برنامه به شما میگویند گوشی شما از یو اس بی OTG پشتیبانی میکند یا نه! یکی از برنامههای قابل اعتماد Easy OTG Checker است. این برنامه را دانلود، نصب و سپس اجرا کنید و بعد ببینید گوشی شما از USB OTG پشتیبانی میکند یا نه!
تمام دستگاههای اندرویدی از یو اس بی OTG پشتیبانی نمیکنند؛ این ویژگی چیزی است که سازنده باید آن را در گوشیها یا تبلتهای خود فعال کند. اگر گوشی یا تبلت شما از OTG پشتیبانی نمیکند، متاسفانه نمیتوانید از قابلیتهای آن استفاده کنید.
برای استفاده از USB OTG به چه چیزهایی نیاز دارید؟

دستگاه اندرویدی شما یا درگاه micro-USB دارد یا USB-C، با این حال بیشتر دیوایسها با درگاه USB به یک پورت یواسبی با اندازه استاندارد و کامل نیاز دارند. شما میتوانید این مشکل را با یک مبدل یا آداپتور حل کنید.
به طور خاص، به دنبال مبدل نر micro-USB یا USB-C و ماده با سایز استاندارد USB باشید (بسته به نوع گوشی)، دقت در انتخاب درست نری و مادگی درگاهها بسیار مهم است. وبسایت دیجیکالا آداپتورهای زیادی برای فروش دارد که با توجه به توضیح ما میتوانید یکی از آنها را خریداری کنید. برند انکر (Anker) یکی از برندهای محبوب و قابل اعتماد است.
میتوانید برای اینکه کارتان راحتتر باشد، فلش مموری با درگاه micro-USB و USB معمولی را هم خریداری کنید. فلش مموریهای زیادی در بازار وجود دارند که از یو اس بی OTG پشتیبانی میکنند و به طور خاص برای گوشیهای موبایل طراحی شدهاند.
بعد از اینکه برای کار کردن با یو اس بی OTG آماده شدید، دنیایی از فرصتها خواهید داشت و کارهای جذاب زیادی هست که میتوانید با USB OTG انجام دهید. در ادامه پنج مورد از محبوبترین کاربردها را با هم مرور میکنیم.
فلش درایو (فلش مموری) و هارد اکسترنال را به گوشی یا تبلت وصل کنید
جای تعجب ندارد که فضای ذخیرهسازی خارجی در صدر این فهرست قرار بگیرد. تنها کاری که باید بکنید این است که یک درایو را با یو اس بی OTG به گوشی خود وصل کنید و همهچیز در عرض چند دقیقه آماده خواهد بود. میتوانید از گوشی به فلش درایو یا برعکس فایل انتقال دهید.
فلش درایوها سادهترین گزینه برای اتصال به گوشی هستند، هاردهای اکسترنال ممکن است کار کنند یا نه. هارد درایوهای قابل حمل که برای کار کردن از انرژی تلفن همراه استفاده میکنند، همیشه کار نمیکنند، اما درایوهای اکسترنال که منبع تغذیه خودشان را دارند، اغلب باید بدون مشکل کار کنند.
برای استفاده از این درایوها باید فلشدرایو در قالب FAT32 باشد، چون NTFS به درستی با گوشیهای اندروید کار نمیکنند.
گوشی را به دسته (کنترلر) بازیهای ویدیویی وصل کنید

اندروید پای (Pie) و جدیدتر، از کنترلر ایکسباکس وان (Xbox One) پشتیبانی میکند. اما کنترلر قدیمی ایکسباکس ۳۶۰ هم با استفاده از یو اس بی OTG با دستگاههای اندرویدی کار میکند. اتصال و استفاده از کنترلر به گوشی یا تبلت بسیار ساده است. البته، باید باید سراغ بازیهای اندرویدی سازگار با دسته بروید.
بیشتر بخوانید: بازی های اندروید با پشتیبانی از دسته
اگر دستگاه اندرویدی خود را روت کردهاید، میتوانید کنترلرهای پلیاستیشن را هم به آن وصل کنید. با این کار میتوانید کنترلر پلیاستیشن ۲ را به گوشی یا تبلت خود وصل کنید و گوشی یا تبلت اندرویدی خود را به یک گیمنت کوچک و قابل حمل تبدیل کنید.
بیشتر بخوانید: روش اتصال دسته بازی به گوشی یا تبلت اندرویدی
گوشی اندرویدی خود را با کیبورد و ماوس کنترل کنید

طبیعت باز اندروید اتصال هر چیزی از طریق یو اس بی OTG را آسان میکند. اگر میخواهید از تبلت خود به عنوان لپتاپ استفاده کنید، یک صفحهکلید و ماوس لازم دارید. قطعا اگر بدانید اندروید با بیشتر کیبورد و ماوسهای بیسیم به خوبی سازگار است، خیلی خوشحال خواهید شد.
توصیه میکنیم صفحهکلید و ماوس را به صورت یک پکیج تهیه کنید تا هر دو از یک گیرنده استفاده کنند، چون فقط یک درگاه USB دارید. تا به حال ندیدم هاب USB با یو اس بی OTG به خوبی کار کند.
باید یک ست کیبورد و ماوس بخرید که با اتصال به گوشی شروع به کار کنند و در واقع plug-and-play باشند. حتما باید به این نکته توجه کنید که این ست با تمام پلتفرمها سازگاری داشته باشد. همچنین دقت کنید ست کیبورد و ماوسی که میخرید نیازی به نصب نرمافزارهای متفرقه نداشته باشد.
پرینتر را به گوشی خود وصل کنید و مستقیم پرینت بگیرید

دقیقا مثل ماوس و صفحهکلید، پرینترها هم به خوبی با دستگاههای اندرویدی کار میکنند و یکی دیگر از کارهای جذابی هستند که میتوانید با استفاده از یو اس بی OTG انجام دهید. این کار به شما امکان میدهد بدون نیاز به اتصال بیسیم یا انتقال فایل یا سند به کامپیوتر، به طور مستقیم و از گوشی خود پرینت بگیرید.
اندروید مدتی است از حالت USB Mass Storage پشتیبانی نمیکند. بنابراین اگر میخواهید عکس و اسناد خود را چاپ کنید، برای اتصال یو اس بی OTG باید از حالتهای PTP یا MTP استفاده کنید.
دوربین DSLR خود را کنترل کنید
عکاسان عاشق این کاربرد یو اس بی OTG میشوند. میتوانید دستگاه اندرویدی خود را به دوربین DSLR خود وصل کنید و آن را به یک صفحه کنترل بزرگ تبدیل کنید. قابلیت ضبط، فوکوس، کنترل سرعت شاتر و موارد دیگر از جمله کارهایی است که میتوانید انجام دهید. یکی از خلاقانهترین کاربردهای گوشی یا تبلت اندرویدی همین گزینه است.
در این قسمت شما به برنامه DSLR Controller و ترجیحا به دوربین کانن نیاز دارید. اتصال یو اس بی OTG با برخی از دوربینهای نیکون و سونی هم امکانپذیر است، اما پشتیبانی از آنها به طور رسمی اعلام نشده است.